Traumaverwerking

Een trauma begint met een heftige gebeurtenis. Het trauma ontstaat als je deze gebeurtenis niet kan verwerken. Het is daarom van groot belang dat je het trauma goed kunt verwerken. En deze verwerking, dat kan bijna niemand alleen. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

Hoe reageer je op een trauma?
Het lijkt erop alsof je het trauma verwerkt hebt en nergens meer last van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het weer losbarsten. Je hebt geen grip meer over je gevoelens, je krijgt te maken met nachtmerries, woedeaanvallen, maar je kunt ook erg verdrietig zijn en je onveilig voelen.

Als we aan de slag gaan, dan is het belangrijk dat je je veilig voelt bij mij. Zo kunnen we gaan werken om je vertrouwen te herstellen. Daarnaast maak ik met jou duidelijke afspraken over hoe de therapie verloopt.

De heftige herinnering ligt opgeslagen in je onbewuste geheugen. En de prikkel die je hiervan kan krijgen prikkel ligt opgeslagen in het zenuwstelsel. Daarom had je er geen last van. Tijdens mijn begeleiding gaan we die herinnering verplaatst van je onbewuste geheugen naar je bewuste geheugen.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.