Psycholoog Dordrecht

In het leven krijgt vrijwel iedereen te maken met tegenslagen. Natuurlijk is dit vervelend, maar echt problematisch wordt het pas, als het jouw leven dusdanig beïnvloedt, dat je vastloopt. Merk jij dat het je teveel wordt en zie je niet hoe je jouw situatie kunt veranderen?

Hulp inschakelen
Laat mij jou als Psycholoog Dordrecht helpen op een oprechte en betrokken manier. Ik maak gebruik van mijn ervaring en deskundigheid om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo heb ik al veel mensen mogen begeleiden die te maken hadden met:

Ruimte bij Psycholoog Dordrecht om je hart te luchten

Uit ervaring weet ik dat je wordt overspoeld door de negatieve invloeden op je leven. Tijdens het intakegesprek krijg jij dan ook volop de ruimte om je hart te luchten. Wat jij vertelt, geeft mij al een goed beeld van de problemen waarmee jij te maken hebt. Op het moment dat jij voelt dat er wat ruimte ontstaat, voel jij je hopelijk direct wat beter en kunnen we samen kijken welke doelen je wilt behalen tijdens de sessies.

De weg naar herstel

Wees trots op jezelf dat je de stap naar Psycholoog Dordrecht hebt gezet. Het vraagt om moed en inzicht om zelf hulp te vragen. Ik ga jou gedurende het hele proces begeleiden om jouw leven weer goed op de rit te krijgen. Hierbij staat jouw welzijn altijd centraal. De behandeling wordt volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om weer zelf verder te kunnen.

Aandacht voor lichaam en geest

Klachten die je ervaart, kunnen zich zowel lichamelijk als geestelijk uiten. Bij problemen is het goed om stil te staan bij het effect hiervan op de balans tussen lichaam en geest. Dit noemen we een holistische benadering. Een verstoring in de balans uit zich op verschillende manieren en is bij niemand hetzelfde. Tijd om met hulp van Psycholoog Dordrecht uit te zoeken waar de oorsprong van jouw klachten ligt.

Zelfkennis vergroten

Wij mensen handelen vaak uit gewoonte of volgens verwachtingen van anderen. Hierbij staan we minder goed stil bij wat we zelf nodig hebben. Tijdens de hulp die ik je ga bieden, gaan we actief aan de slag om jouw zelfkennis te vergroten. Dit is van groot belang om te begrijpen hoe jouw problemen zijn ontstaan en hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen. Met zelfkennis leer jij valkuilen herkennen en dat biedt jou de kans om het heft in eigen handen te nemen.

Positieve instelling

Langere tijd kampen met tegenslag kan je machteloos maken. Doordat je niet meer helder hebt hoe je uit de situatie kunt komen, kom je in een vicieuze cirkel terecht. Als we samen kunnen bereiken dat jij de focus op positieve dingen kunt leggen, verandert jouw manier van denken. Je gaat weer voelen dat niet alles in je leven negatief is. Door de positieve dingen naar voren te halen, krijg je meer vertrouwen in een goede afloop van de hulp die ik je geef. Jouw positieve instelling geeft je een zetje in de goede richting en van daaruit gaan we hard aan de slag om de aan de kracht in jou naar boven te halen.

Opstellen behandelplan

We gaan in alle rust bekijken hoe het behandelplan kan worden vormgegeven. Doordat we dit samen doen, weet jij waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Deze zekerheid kan belangrijk zijn in een periode waarin je overspoeld wordt door klachten en emoties. Als het behandelplan eenmaal is opgesteld, kunnen we met de nodige energie, inzet en tijd actief aan de slag gaan met het oplossen van jouw problemen.

Erkenning en begrip

Om optimistischer door het leven te kunnen gaan, moet er eerst ruimte worden gecreëerd voor positieve nieuwe dingen. Bij klachten is het daarom goed om de ellende die je voelt van je af te praten met de psycholoog. Dit zal je niet alleen wat rust brengen, maar maakt ook dat jij je minder alleen voelt staan in de situatie waarin je verkeert. Het is niet eenvoudig om je hele hebben en houden bij een ander neer te leggen en dat is ook niet zo vreemd.

Vertrouwen is het sleutelwoord voor een fijne samenwerking en dat moet groeien. Besef dat de psycholoog de nodige kennis en ervaring in huis heeft om jou goed te kunnen helpen, ondersteunen en begeleiden. Zodra jij voelt dat je veilig bent, kan jij je openstellen voor de ondersteuning en is de eerste hobbel genomen. Je mag trots zijn op jezelf dat je de weg naar de psycholoog hebt genomen.

Behandeling bepalen

Aangezien geen probleem of persoon hetzelfde is, zal het bepalen van de behandeling voor een groot deel afhankelijk zijn van de manier waarop jij denkt en doet. Jouw welzijn vormt te allen tijde het uitgangspunt bij de sessies. Om hardnekkige patronen te kunnen doorbreken, heb je inzicht nodig.

Pas als je begrijpt waarom jij doet en denkt, zoals je doet, ga je beseffen wat nodig is om dit te veranderen. Tijdens de behandeling kan de psycholoog Dordrecht gebruikmaken van meerdere therapievormen en technieken. Is er een combinatie van beide nodig, dan zal dit natuurlijk met jou worden besproken. Alles is erop gericht om jou op weg te helpen naar een gelukkiger leven, waarin jouw beperkende gedachten en handelingen naar de achtergrond zullen verdwijnen.

Lichamelijke klachten en psychische hulp

Ten onrechte wordt soms gedacht dat een psycholoog uitsluitend kan helpen bij mentale klachten. Je lichaam en geest zijn echter sterk met elkaar verbonden. Een verstoorde balans tussen beide werkt klachten van uiteenlopende aard in de hand. Zo kunnen lichamelijke klachten dus een uiting zijn van mentale problematiek. Om van je problemen af te komen, is het nodig om het probleem in de kern aan te pakken. Hierdoor zullen de ongemakken ook afnemen en ga jij je steeds beter voelen.

Ontdek samen wat jou uniek maakt en wat de reden is dat je op bepaalde gebieden vastloopt. Uitspreken wat je dwarszit, is belangrijk om de beste versie van jezelf te kunnen worden. De psycholoog weet als geen ander wat het beste traject voor jou is. Hulp vragen van psycholoog Dordrecht getuigt van jouw kracht. Versterk deze kracht en ga met een positieve houding toewerken naar een leven dat niet meer in het teken staat van belemmeringen.

Toenemende positiviteit

Gaandeweg de behandeling zal je vernemen dat er steeds meer momenten zijn waarop jij je beter voelt. Samen terugkijken op het eerste gesprek zal je verbaasd staan over de vorderingen die je inmiddels hebt gemaakt. Blijf vasthouden aan dit gevoel van overwinning. Het positieve gevoel kan houvast bieden op momenten dat je een terugval krijgt of even minder goed in je vel zit. Het liefst wil jij je weer zo snel mogelijk de oude voelen.

Om echt blijvend veranderingen door te kunnen voeren en herhaling in de toekomst te voorkomen, is het echter belangrijk om de tijd te nemen voor het hele gebeuren. Zie het hele traject als een investering in jezelf en probeer je voor te stellen hoe je leven zal zijn als de problemen naar de achtergrond verdwijnen.

Contact met mij
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Psycholoog Dordrecht. Als jij een goed gevoel hebt bij het contact met mij en de manier waarop ik te werk ga, kunnen we samen gaan kijken hoe we jouw leven een stuk zorgelozer gaan maken.