EMDR therapie in Dordrecht

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kost tijd en energie. Vaak lukt het je om het trauma uiteindelijk een plek te geven. Toch kan het ook gebeuren dat je er last van blijft houden, hoe hard je ook je best doet om het te verwerken. Het kan zijn dat er met regelmaat beelden van de negatieve situatie naar boven komen en de bijbehorende emoties je blijven achtervolgen. Ik kan jou, door middel van Eye Movement Desensitization and reprocessing, afgekort EMDR, helpen met dit verwerkingsproces.

Wetenschappelijk bewezen behandeling bij traumaverwerking

EMDR therapie staat enorm in de belangstelling, als het gaat om traumaverwerking en dat is goed te verklaren. Via EMDR Dordrecht kan ik met een kortdurende en wetenschappelijk bewezen behandeling worden gewerkt worden aan het verwerken van de ingrijpende gebeurtenis die jij hebt meegemaakt. Het doel van deze geprotocolleerde behandelmethode is om jou te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan het nare voorval.

Dit doe ik via een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) in combinatie met het bewust opzoeken van je trauma. Zo kan ik jou op een snelle en secure manier helpen om het trauma te verwerken. Op het moment dat je wordt afgeleid van het trauma, moet je brein ineens energie steken in de afleidende stimuli en dat is positief. De energie die dit kost, kan daardoor niet naar het trauma gaan. Hierdoor zwakt de invloed van het nare voorval af in kracht en ga jij je beter voelen.

Hoe verloopt een behandeling EMDR Dordrecht?

Wanneer je bij me komt voor een EMDR behandeling, ga ik eerst met je kijken naar de reden en de achtergrond die hebben geleid tot je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Op het moment dat jij in gedachten teruggaat naar het meest indrukwekkende beeld, begin ik mijn hand te bewegen voor je ogen of hoor je klikjes door de koptelefoon die je van mij op krijgt. De beweging van jouw ogen naar links en rechts zal er langzamerhand voor zorgen dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. De oude emotionele lading wordt als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats. Een positiviteit waar jij je een stuk beter bij voelt.

Kortdurende therapie bij trauma

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch is het met EMDR Dordrecht mogelijk om de jarenlange ellende die jij voelt, na de traumatische gebeurtenis, al na een aantal behandelingen echt achter je te laten. Ik help je dan ook graag om met deze kortdurende therapievorm de herinneringen die je hebt aan ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Alles om jouw klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Zo krijg jij weer grip op je leven en ben je niet langer in de greep van de negatieve gebeurtenis.

Neem contact met mij op
Benieuwd of deze bewezen therapievorm jou kan helpen met het verwerken van het trauma dat jij hebt meegemaakt? Bel mij of vul het contactformulier in, als je vragen hebt. Wat jij ook nodig hebt, ik help je graag. Twijfel dus niet of je vraag gek of raar is, bij mij bent je aan het juiste adres voor goede hulp. Laten we samen gaan starten met de EMDR Dordrecht.